Open Source-software – er det for dig?

I dagens verden af computere, er ordet “open source” bruges til at henvise til edb-programmer, der er frigivet under GNU General Public License, i hvilket tilfælde udvikleren af programmet har frigivet dem under open source-licens, at disse programmer er også gratis at downloade, installere og bruge. Disse programmer er normalt programmeringsværktøjer, men for virksomheder, der kræver dem til mere generel brug, kan et open source-program være noget, du ville bruge. Faktisk bruges disse programmer så ofte, at de er blevet slags forretningsmænds lingo, der omtales lidt facetiously som “”fri”.

For de fleste mennesker, og for visse typer af applikationer, open source er simpelthen et synonym for “gratis”. Det er gratis at downloade, installere og bruge, i det mindste i teorien. I praksis er der omstændigheder, hvor fri software er passende, men det meste af tiden, når et program er gratis, er det kun hensigtsmæssigt til delingsformål, såsom at rette fejl eller test- og udviklingsformål. Ellers er det slet ikke hensigtsmæssigt, fordi en anden har det samme program, og du kun vil bruge det til formål som det, der gjorde det. Gratis software kan være en god handel, men ordet “gratis” har foreninger, som du ikke ejer retten til. Desuden vil de fleste computerbrugere gerne have freeware, som de kan bruge uden at betale nogen form for gebyrer, og som de kan dele med andre uden at skulle dyrt. Derfor vil de fleste brugere kun bruge freeware i den begrænsede tid, det er funktionelt, selvom det er gratis.

For dem af os, der arbejder regelmæssigt på computere, og som skal have programmer installeret på vores computere til sådanne aktiviteter som at skrive i et tekstbehandlingsprogram eller til vores forskellige andre job, ville det være ideelt, hvis der var en freeware, som vi kunne bruge til disse aktiviteter uden at betale nogen form for gebyrer eller omkostninger overhovedet. fingerpeg ville helt sikkert være noget, vi ville hilse velkommen, selvom det var gratis. Med andre ord er ikke al software dårlig, ikke alt er godt, men nogle af dem er bestemt. Det er absolut at foretrække at have kun freeware applikationer, der anvendes til den enkleste af aktiviteter, dem, der virkelig kun er beregnet til os og for vores bekvemmelighed, end at bruge software, der har oppustet sig med funktioner, der virkelig ikke er så vigtigt, eller præsenteres for os på en måde, der er naturligvis ubrugelig, på grund af det faktum, at det blev skabt af en person, der var heller ikke en programmør, og dermed er fuld af fejl.

Dobbelt licensering viser sig at være fair

Som du sikkert allerede har bemærket, er der forskellige typer licenser, der bruges af softwareudviklere. Disse licenser kan være en enkelt-licensaftaler, eller de kan være multi-licensaftaler, og de kan komme enten sammen med et program, eller de kan distribueres med programmet. Generelt er de dog alle begrænsninger, bortset fra at de (i visse tilfælde) kun kan være en enkelt kopi i stedet for en licens med flere kopier. Når du køber software (alene) fra butikker (for eksempel for eksempel), køber du en enkelt kopi for en gangs skyld af softwaren. Denne software er kopibeskyttet i de fleste tilfælde, så du virkelig kun får lov til at en kopi af softwaren. Men hvis du køber en multi-kopi, er al softwaren kombineret i en pakke, og du kan også, som regel, bare købe pakken sammen med en anden software.)

Denne pakke, der indeholder softwaren, kaldes alicenser, og softwaren kaldes licensen til den pågældende pakke. Softwaredesignere kalder licensudvidelser (*.) de “ekstra kopier”, som de var i stand til at producere, ifølge den aktuelle rapport, der blev stillet til rådighed afComputer Security Institute på frequency.com.

Så for eksempel er en software kaldet Imagine 11 en software til oprettelse af 2D-grafik og 2D-tegninger osv., Men har også en ekstra licensaftale kaldet Single realisering Multi-licensed. Dette er et udtryk, der bruges til Imagine 11-installationen, der kombineres med en Pro-version til forskellige andre computerværktøjer.

Eksempler på flere kopier:

* At bruge Imagine 11 for yderligere programmer

* At demo yderligere software

* At bruge demo versionSå vi så, at designeren kan anvende en kopi til en række edb-værktøjer, og de ekstra kopier er ændringer af softwaren (sanscripts) eller yderligere filer (forudkompileret).

SellingOK indlæser en ekstra skrifttype kaldet ekstra, som er installeret på brugerens computer. Dette er ikke synligt i standardinstallationen, så brugeren vil ikke engang bemærke, at der er en ekstra kopi. OK lad os sige, at vi har en 100% original og unik udgave af softwaren, hvilket betyder, at der ikke er noget, som brugeren ikke allerede har set før.

Skriv kommentar